Sovsäckstillverkare

Fjällräven

fjällräven_logoDe flesta svenskar känner nog till det märket Fjällräven som är ett svenskt företag och är allmänt känt för sina friluftskläder samt annan utrustning för friluftsmänniskor. Kanske är de mest kända för sina ryggsäckar men Fjällräven har tillverkat sovsäckar sedan 60-talet och är idag ett av de största märkena på friluftsmarknaden.

Fjällräven har en hel del bra sovsäckar ute på marknaden som är både välisolerade men som även har låg packvolym för de som gillar att vandra. Fjällräven tillverkar sovsäckar i de flesta segment och priserna varierar från 1000-lappen till närmare 10 000 kronor för deras dyrare sovsäckar.

Haglöfs

Haglöfs_logoHaglöfs är ett annat också väldigt känt märke på den svenska marknaden och är till största del känt för sina ryggsäckar men har på senaste åren även blivit kända för sina andra bra friluftsprylar. Haglöfs är ett svenskt företag som startades redan 1914 då Wiktor Haglöfs började sälja ryggsäckar på den lokala marknaden i Dalarna och har idag växt till att bli ett stort företag i outdoorbranschen.

Även Haglöfs har sovsäckar i alla segment samt flera bra barnsovsäckar till väldigt bra priser om du håller dig till fjolårets modeller. Priser på Haglöfs sovsäckar varierar kraftigt beroende på vilka säsonger du inriktar dig på men 3-säsongssovsäckarna från Haglöfs håller väldigt bra kvalitet och levererar bra komfort.

Mammut Sports Group

mammut_logoDe flesta hängivna vandrarna i Sverige känner till detta schweiziska märke och är väldigt kända för sin kvalitet på sina sovsäckar och har vunnit flera priser genom åren. Deras mest populära sovsäck är deras Compact Down serie som uppgraderades 2014 vilket gjorde de mer kompakta samt att sömmarna gjordes bättre för att undvika att dunet kunde flytta på sig.

Deras Compact-serie finns i flera versioner: Compact Down Winer samt 3-Season Compact Down och 2-Season Compact Down.

Marmot

marmotMarmot är ett känt amerikanskt outdoormärke som startades på 70-talet i Colorado av Tom Boyce och två andra av hans studentkompisar. Idag är Marmot ett stort internationellt företag som säljer till största del klättringsprylar där även sovsäcken är väldigt viktig del i en klättrares utrustning.

Marmot blev framförallt kända på sent 70-tal då de fick tillgång till det fantastiska Gore-Tex materialet som håller väta ute men som andas och efter flera lyckade försök gick de helt och hållet över till Gore-Tex i vissa av deras produkter.