Sovsäck barn

Som förälder vill man inte känna sig begränsad när väl sitt första barn kommer till världen och det går hur bra som helst att campa eller tälta med sitt barn så länge man anpassar sig lite till barnet. Värsta vandringen med en 1-2-åring är kanske inte det bästa men det finns också många andra alternativ för att lyckas komma ut i naturen.

Barnsovsäckar kostar inte en förmögenhet vilket även gäller de sovsäckar som har fått bra betyg i olika tester och vi skulle rekommendera en syntetsovsäck om barnet fortfarande använder blöja i fall blöjan skulle börja läcka någon gång. Dunsovsäckar går att tvätta men det är ganska så omständligt men det går om du verkligen vill få en dunsäck ren.

Något som verkligen är viktigt när du tittar på sovsäck för barn är att hitta rätt storlek för sovsäcken kan inte vara för stor för då finns risken att barnet aldrig lyckas få upp värmen i sovsäcken. Skulle barnsovsäcken vara för lång går det att knyta sista delen och sedan vika ned delen undertill så skyddar det extra mycket emot kylan som kommer från marken som oftast är den största boven.

Tyvärr väljer vissa tillverkare t.ex. Mammut att ej ange Comfort / temperaturvärden då barns temperatur är så individuellt  jämfört med vuxna och det är till största del upp till dig som förälder att ha god uppsikt huruvida ditt barn fryser eller inte.

Både Outnorth och Outdoorexperten har ett bra utbud av barnsovsäckar till rimliga priser. Gå till butiker