Om Sidan

Sovsäcken.nu mål är att försöka vägleda dig som konsument att köpa rätt typ av sovsäck för är du nybörjare i friluftslivet så är det inte självklart vilken sovsäck som är bäst för dig. Många gör misstaget med att köpa en billig sovsäck i någon lågprisbutik och detta är inget vi rekommendera då dessa sovsäckar ej håller måttet på något sätt. Visst ska du sova i sommarstuga med god värme så kanske det går bra med en väldigt billig sovsäck förutsatt att sovsäcken har möjligheten till att öppnas upp i bottnen då det annars blir för varmt. Billiga sovsäckar andas mycket dåligt så det blir ofta alldeles för varmt eller så fryser man.

Vi rekommenderar att köpa en ordentlig sovsäck redan från början för att spara pengar i det långa loppet och du kommer inte ångra dig när du väl ligger där ute i tältet när kvicksilvret börjar sjunka ned mot nollan. En bra sovsäck håller mycket länge så länge du sköter om den så om du är ute och tältar ett par gånger per år eller mindre så kommer sovsäcken hålla väldigt länge.

Vill du verkligen få upp intresset för camping och friluftslivet så ska du köpa en ordentlig sovsäck för annars kommer du tröttna väldigt snabbt.

Läs mer om våra partners